Effektiv rynkbehandling

Botulinumtoxin typ A, mer känt som botox, är en mycket beprövad och effektivt metod för att både behandla och förebygga rynkor. Dynamiska rynkor som uppstår när du rör ansiktsmusklerna kan ofta ge en trött blick. Då är botox en säker behandling som får dig att se piggare och fräschare ut. Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer och mängden som används vid behandling är extremt liten. Djupare rynkor som syns även när man är helt avslappnad behandlas istället bäst med fillers och laser.

Behandlingsområden

Genom injicering av botox på utvalda områden blockeras nervimpulser och slappnar av muskulaturen. På så vis minskar rynkor, men medlet kan även användas i medicinskt syfte.

Vanliga behandlingsområden är:

 • Rynkor i pannan
 • Bekymmersrynka mellan ögonbrynen
 • Hängande ögonlock
 • Lyfta ”sura” mungipor
 • Kråksparkar vid ögonen
 • Lyfta och forma ögonbryn
 • Göra näsan smalare
 • Lyfta en sluttande nästipp
 • Reducera läpprynkor
 • Dämpa ”gummy smile”, dvs när mycket tandkött visas vid leende
 • Åtgärda skrynklig haka
 • Avlägsna strama band på halsen
 • Ge en uppstramning av käklinjen
 • Kronisk migrän
 • Kramper i ansiktet
 • Tandgnissling
 • … med mera

Många av procedurerna ovan görs ibland samtidigt med användning av fillers för att få en mer distinkt och långvarig effekt.

Hur fungerar botox?

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som använts inom sjukvården i över 20 år. Botox injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Användningsområdena för botox blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. För estetiskt bruk säljs botox även under namnet Vistabel och Azzalure med samma aktiva substans Botulinumtoxin typ A.

Så går en behandling till

En botox behandling är snabb, enkel och smärtfri. Beroende på omfattning tar ingreppet i regel mellan 10-20 minuter.

Botox ges i form av injektioner med hjälp av en micro-nål. Injektionerna ges i utvalda muskler eller ställen i huden. Dosen och antalet injektioner är individanpassade efter behov.

Konsultation minst 48 timmar innan behandling

Från och med 1 juli 2021 gäller en ny lag för alla estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär att du som är ny klient hos oss måste genomföra konsultation senast 48 timmar innan din injektionsbehandling. Är du befintlig klient hos oss och har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att konsultation krävs. Boka konsultation

Intresserad av botox i Göteborg?

Vi på Löfvingkliniken har lång erfarenhet av botox behandlingar. Kontakta oss för mer information om botox i Göteborg.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om botox och hur behandlingen går till.

Botox är ett naturligt muskelavslappnande medel som används för att behandla eller förebygga rynker, men har även positiva effekter på vissa sjukdomstillstånd. Den aktiva substansen i botox (som även säljs under andra namn) är botulinumtoxin typ A som injeceras med en micro-nål i muskler. Det verkar genom att blockera nervsignaler som i behandlingsområdet minskar muskelsammandragningar.

Kostnaden för en botoxbehandling beror på hur många områden som ska behandlas. Hos oss kostar botox från 3000 kr. Se komplett prislista för pris på botox i Göteborg.

Botox och fillers används för olika typer av behandlingar för att uppnå olika resultat. Botox får en muskel att slappna av så att patienten ser mer avslappnad och piggare ut. Fillers används för att ge volym, vanligtvis i kinder, läppar eller linjer från näsa till mun.

Trots att botox injeceras med hjälp av micro-nålar kan behandlingen vara lite smärtsam. Vid behov kan smärtlindring ges innan behandling för att minska eller helt eliminera smärtan.

Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot någon av ingredienserna i botox.

Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas.

Behandlingen tar i regel ca 15 min och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål.

Precis som andra läkemedel kan botox ge biverkningar. Lyckligtvis tenderar de att vara milda, och i de fall de uppkommer, kortvariga.

Generella biverkningar av botoxbehandling är till exempel smärta och svullnad vid injektionsstället, muskelspändhet, muskelsvaghet och domningar, hudutslag och klåda, men också illamående och yrsel.

Allergiska reaktioner är mycket ovanliga och medicinsk hjälp och beredskap finns på kliniken. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats.

Konsultera med din behandlande läkare eller sjuksköterska för frågor om biverkningar.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Arsenalsgatan 8
411 20, Göteborg