Botox panna i Göteborg

Botox reducerar rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynka)

I glabella, dvs den nedre delen av pannan i området mellan ögonbrynen uppstår ofta vertikala rynkor, ”bekymmersrynkor”. Muskler i ansiktet används hela tiden till olika uttryck. Personer med dålig syn kanske kisar ofta, vilket drar ihop muskulaturen i ansiktet vilket kan leda till att tillfälliga rynkor med tiden blir permanenta.

Bekymmersrynkor bidrar till ett mer åldrat utseende, kan ge en arg eller sammanbiten min och även orsaka spännings- och huvudvärksbesvär. De muskler som sitter i detta område drar neråt, varför en avslappning med botox resulterar i att rynkorna utslätas och den nerdragande effekten minskas.

Släta ut fina linjer och rynkor i pannan

Samtidigt åstadkoms ett lyft i regionen beroende på att den muskulatur som sitter högre upp i pannan istället lyfter. Se själv vad som händer om du lyfter på ögonbrynen alternativt rynkar dem! Glabellamuskler och pannmuskler drar åt olika håll, motverkar varandra och blir den ena svagare så blir den andra starkare.

Så minskar botox rynkor i pannan

Behandlingen görs bäst med botox eftersom fillers inte kommer åt grundproblemet, dvs de muskler som skapar rynkorna. Fillers kan förbättra och förlänga effekten men åstadkommer inget lyft.

Behandlingen görs genom injektion av botox som är ett muskelavslappnande medel Injiceringen görs med mycket tunna nålar och tar runt 10 minuter. Bedövning behövs mycket sällan men finns tillgänglig. Läs mer om botox.

Om längsgående, horisontella rynkor finns i pannan och även dessa ska behandlas så ges botox även i musklerna i övre delen av pannan. Denna del av pannan innehåller ju de muskler som lyfter, vilket innebär att ju slätare panna, ju mindre lyft. Det brukar dock gå förvånande bra att hitta en utmärkt avvägning som slätar ut båda.

Minska hängande ögonbryn med botox i pannan

Genom injicering av muskelavslappnande botox i specifika områden i pannan kan även ögonbrynen få ett lyft. En korrekt utförd behandling ger ett piggare och fräschare utseende. Du kommer fortfarande kunna höja och sänka ögonbrynen för att behålla en livligt ansiktsuttryck.

Oerfarna behandlare riskerar dock att injicera botox för långt ner på klientens panna vilket kan resultera i motsatt effekt, dvs hängande ögonbryn som tynger ögonlocken. Var därför noggrann med vilken skönhetsklinik i Göteborg du väljer. Våra behandlare på Löfvinkliniken är certifierade, legitimerade och auktoriserade så att du som klient ska känna dig trygg i att välja just oss.

Botox i pannan på Löfvingkliniken i Göteborg

Innan din behandling görs en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förutsättningar tillsammans med en av våra specialistsjuksköterskor eller läkare. Vi berättar om fördelar, eventuella risker, vad behandlingen kommer kosta och vilka resultat du kan förvänta dig. Därefter får du förslag på vilken behandling som rekommenderas för att uppnå bäst resultat.

På behandlingstillfället injiceras botox i små mängder med en tunn nål i de områden som ska behandlas. Det är en snabb och enkel behandling som sällan kräver bedövning.

All behandling dokumenteras fotografiskt och ett uppföljande besök för kontroll och vid behov korrektion igår alltid.

Välkommen till oss på Löfvingkliniken!

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om botox i pannan och hur behandlingen går till.

Effekten kvarstår 3-6 månader beroende på dos, vilka muskler som behandlats och hur mycket mimik du har.

Priset beror på ingreppets omfattning, dvs hur många områden som ska behandlas. Ett område kostar 3000 kr och blir betydligt billigare per område vid behandling av fler än ett område. Vid konsultation får du ett exakt pris av våra specialistsköterskor eller läkare. Se komplett pris på botox.

Eftersom botox injiceras med micro-nålar är behandlingen sällan smärtsam. Vid behov kan effektiv smärtlindring ges innan behandling för att minska eller helt eliminera smärtan.

Behandlingen tar ca 15 min och du kan direkt återgå till sina dagliga göromål.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg