Vad är Softlift?

Om volumizers och fillers används för att lyfta partier i ansiktet som vid och Mid face boost och annan ansiktsskulptering så kan man som ytterligare komplement använda Botox för att skapa ytterligare lyft.

Den lyftande effekten av hyaluronsyran kombineras då genom att Botox injiceras i de muskler i ansiktet som har en neråtdragande effekt, t ex i mungipor, längs hakan, mellan ögonen, kring näsa och mungipor och så vidare. Detta resulterar i att den lyftande effekten förstärks ytterligare och man brukar kalla detta arbetssätt för ”Soft lift” – till skillnad från de plastikkirurgiska ansiktslyften.

softlift med fillers resultat
Resultat före och efter Softlift på Löfvingkliniken. Se fler för- och efterbilder på vår Instagram.

Ansiktslyft utan kirurgi

Softlift är en modern metod för att få ett ansiktslyft utan kirurgi. Jämfört med traditionell plastikkirurgi slipper du fula ärr och långa återhämtningstider. Du får utmärkta estetiska resultat och kan i regel återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

Metoden går ut på att med volym skulptera och återskapa ansiktsdrag utan kirurgi. Man kan exempelvis skapa högre kindben, mer markerad haka och en rakare käklinje.

Att arbetssättet blir allt mer populärt beror på att det, i motsats till kirurgi, både kan göras och även gör sig självt ogjort utan spår. Detta till betydligt lägre kostnad, utan samma behov av läkningstid (”down time”) och lägre risk för komplikationer.

En viktig skillnad gentemot kirurgi är också att man istället för att som vid operation strama till, istället lyfter och rundar ut vilket ytterligare förstärker ett ungdomligare utseende.

Hur en behandling går till

Efter konsultation senast 48 timmar innan behandlingen lägger vi en bedövningssalva på huden för att minimera eventuellt obehag. Huden tvättas sterilt, smink tvättas bort. Därefter påbörjar vi injiceringen försiktigt på valt behandlingsområde. Behandlingstiden är relativt kort, ca 45 minuter.

KONSULTATION SENAST 48 TIMMAR INNAN DIN BEHANDLING

Enligt lagen om estetiska injektionsbehandlingar (2021:363) skall du som patient ha en konsultation senast 48 timmar innan din injektionsbehandling om du är:

  • NY PATIENT och önskar boka injektionsbehandling.
  • ÅTERKOMMANDE PATIENT om du inte besökt kliniken på 6 månader.
  • ÅTERKOMMANDE PATIENT som önskar utföra en behandling som du inte utfört hos oss tidigare.

Detta gäller enbart vid bokning av injektionsbehandlingar till sjuksköterska.

Boka konsultation

 

Softlift i Göteborg på Löfvingkliniken

När du kommer till vår klinik för Softlift i Göteborg så behandlas du av erfaren legitimerad personal. Tack vare antalet Softlift behandlingar vi utfört så har vi skaffat oss en bred kunskap inom området.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om Softlift och hur behandlingen går till.

Priset för Softlift varierar beroende på vad man vill behandla och hur stort område. Boka en konsultation för att få pris.

Redan 3 dagar efter avslutat behandling börjar man se resultat. Full effekt syns efter ca 14 dagar.

Viss rodnad och svullnad är vanligt men avtar snabbt. Rodnaden avtar ofta dagen efter, svullnad inom 1-3 dygn.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg