Hårborttagning i Göteborg

Vad är IPL hårborttagning?

IPL är förkortning av intensivt pulserande ljus och metoden för hårborttagning har funnits sedan början av 1990-talet.

Ljuset och värmen (ca 70 grader) söker upp melanin, färgämnet i hårstrået, och leds ner mot hårsäcken och avdödar denna, därför är det nödvändigt att håret är mörkare än själva huden. Hårsäcken kan bli lite uppsvullen, knottrig, men det lägger sig oftast inom ett dygn.

Hårstrået kan lossna direkt under behandlingen men det vanligaste är att det dröjer 1-2 veckor. Antal behandlingar som behövs är individuellt men i snitt 5-8 behandlingar. Behåringen tunnas dock ut efter varje behandling.

Endast hår i tillväxtfas, med levande hårsäck, förstörs. Ny behandling görs efter 1-3 månader eller helt enkelt när kunden märker att nytt hår börjar växa ut igen.

Hårstrået måste vara pigmenterat. Vitt, rött och grått hår fungerar inte med IPL-metoden. En förutsättning för lyckad behandling är att huden är ljusare än hårstrået.

Fördelar med IPL hårborttagning

Det finns många metoder att använda vid hårborttagning men få är så effektiva, skonsamma och snabba som IPL behandling. Många rakar, plockar eller vaxar bort oönskat hår vilket bara ger temporära resultat och som dessutom kan leda till irritation. En stor fördel med IPL är att du får ett permanent resultat på de hårsäckar som behandlas.

Behandlingsområden

IPL hårborttagning fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån. En tumregel är att det ska vara tydlig färgskillnad mellan håren och den omgivande huden. Vid en konsultation bedömer vi om behandlingen fungerar på dig.

De vanligaste behandlingsområdena för IPL hårborttagning är:

 • Ansikte
 • Arm
 • Ben
 • Rygg
 • Bikinilinje
 • Armhålor

Hur en behandling går till

Efter konsultation inleds IPL behandlingen med att en kall gel appliceras på huden och belyser området med infrarött ljus. Ljusblixtrarna vid hårborttagning kan vara lite smärtsamma med går över mycket snabbt. Behandlingen är skonsam mot huden men ibland kan man se en lätt rodnad första dygnet. Oftast krävs 5-8 behandlingar för att få full effekt av hårborttagningen, men behåringen tunnas ut efter varje behandling. Ny behandling görs efter 1-3 månader eller när kunden märker att nytt hår börjar växa ut igen.

Hårborttagning i Göteborg på Löfvingkliniken

Funderar du på permanent hårborttagning i Göteborg? Vi på Löfvingkliniken har modern utrustning tillsammans med över 20 års erfarenhet av IPL hårborttagning. Det ger dig som kund säkerhet och tryggheten att komma till oss för att få optimala resultat.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om IPL hårborttagning och hur behandlingen går till.

Många faktorer avgör priset av en IPL behandling, men främst är vilket område som ska behandlas och hur stort. Hos oss på Löfvingkliniken i Göteborg kostar hårborttagning från 500 kr. Se komplett prislista.

Endast hår i tillväxtfas, med levande hårsäck, förstörs. Ny behandling görs efter 1-3 månader eller helt enkelt när kunden märker att nytt hår börjar växa ut igen.

Detta är individuellt men i snitt 5-8 behandlingar. Ansiktshår kan kräva över 10 behandlingar. Behåringen tunnas dock ut efter varje behandling.

Hårstrået måste vara pigmenterat. Vitt, rött och grått hår fungerar inte med IPL-metoden. En förutsättning för lyckad behandling är att huden är ljusare än hårstrået.

 • Pågående infektion.
 • Pågående behandling med antibiotika av sorten tetracykliner.
 • Hormonell eller endokrin obalans. Har du polycystisk ovariesyndrom som är obehandlad kommer håren att fortsätta växa då hårväxten är hormonellt driven.
 • Tendens till keloidbildning.
 • Solad hud inkl brun-utan-sol 3-4 veckor innan behandlingen.
 • Graviditet och amning.
 • Tatueringar i området man vill behandla.
 • Alltför mörk hy (risk för brännskador och hypopigmentering).

Man kan jämför det med att snärta en gummisnodd mot huden men det går över inom några sekunder. Man kan uppleva en brännande känsla som varar någon timme efter behandlingen.

Boka tid

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg