Vad är Sculptra?

När vi åldras minskar kollagenet och dess produktion i huden. Detta leder till att huden blir rynkig och hängig samt att skuggor, linjer och fåror uppstår. Med Sculptra återskapas kollagen vilket får vår hud att se ungdomligare och fylligare ut. Behandlingen utförs genom injektioner under huden.

Sculptra används också för att ge volym i ansiktet och för icke kirurgiska rumplyft. Jämfört med fillers förbättrar Sculptra hela ansiktets utseende och förbättrar hudens kvalitet.

Sculptra består av poly-L-mjölksyra som hjälper kroppen att återskapa kollagen i huden. Det är biokompatibelt och biologiskt nedbrytbart vilket innebär att det bryts ner av kroppen naturligt och inte stannar kvar permanent.

Fördelar med Sculptra

En Sculptra behandling föryngrar huden utan kirurgi. Vävnaden stramas upp och gör också att resultat av andra fillerbehandlingar förbättras ytterligare. Ingreppet har heller ingen återhämtningstid vilket gör att du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling. Resultaten är subtila och ger dig ett naturligt utseende. Sculptra går till roten av problemet och återskapar kollagen vilket bidrar till minskad volymförlust flera år efter behandling.

Ansikte

Genom att stimulera hudens egen kollagenproduktion korrigerar Sculptra rynkor och veck. Vanliga användningsområden i ansiktet är:

  • Ojämn hud
  • Djupa linjer i ansiktet ex Nasolabialveck
  • Marionettlinjer
  • Tinningområdet
  • Djupa veck mellan näsa och mun
  • Rynkor på haka
  • Fina linjer

KONSULTATION SENAST 48 TIMMAR INNAN DIN BEHANDLING

Enligt lagen om estetiska injektionsbehandlingar (2021:363) skall du som patient ha en konsultation senast 48 timmar innan din injektionsbehandling om du är:

  • NY PATIENT och önskar boka injektionsbehandling.
  • ÅTERKOMMANDE PATIENT om du inte besökt kliniken på 6 månader.
  • ÅTERKOMMANDE PATIENT som önskar utföra en behandling som du inte utfört hos oss tidigare.

Detta gäller enbart vid bokning av injektionsbehandlingar till sjuksköterska.

Boka konsultation

Sculptra i Göteborg på Löfvingkliniken

När du kommer till vår klinik för Sculptra i Göteborg så behandlas du av erfaren legitimerad personal. Tack vare antalet Sculptra behandlingar vi utfört så har vi skaffat oss en bred kunskap inom området. Boka din konsultation för kostnadsförslag.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om Sculptra och hur behandlingen går till.

En Sculptra behandling på Löfvingkliniken i Göteborg tar ca 1 timma.

Rekommenderat är 3 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för optimalt resultat.

Resultatet och volymökningen sker successivt då ditt eget kollagen stimuleras under de närmaste 3-6 månaderna.

Resultaten är långvariga och syns i 2-5 år.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg