Kärlborttagning i Göteborg

Hur fungerar kärlborttagning med IPL?

IPL (intensivt pulserande ljus) är en effektiv metod för att behandla ytliga blodkärl. Ljuset från IPL absorberas i de röda pigmenten i blodkärlen och övergår i värme som gör att blodet i kärlet koagulerar. Mindre kärl försvinner oftast omedelbart men kärlen kan även temporärt bli mer synliga, för att sedan blekna. Större kärl kräver fler behandlingar och det tar längre tid för hudens immunförsvar att bearbeta tillbakagången av kärlen. Hur många behandlingar som behövs är individuellt, men 3 behandlingar är vanligt vid borttagning av större kärl med 3 veckors mellanrum.

Rödbrusig hud eller synliga röda kärlstrimmor kan vara symtom på kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser som kan behandlas med IPL.

Kärlborttagning Göteborg

Hur en behandling går till

Kärlborttagning börjar med konsultation där vi diskuterar dina problemområden, ger förslag på behandling och går igenom viktig information att veta innan behandlingen påbörjas. Behandlingen börjar med att vi applicerar ett lager kall gel på behandlingsområdet. Ögonen skyddas från det starka ljuset i maskinen med speciella skyddsglasögon. Munstycket avger kontrollerat ljus som övergår i värme när det kommer i kontakt med hudytan. Det resulterar i att de behandlade kärlen tillbakabildas.

Kärlborttagning i Göteborg på Löfvingkliniken

Funderar du på permanent kärlborttagning i Göteborg? Vi på Löfvingkliniken har modern utrustning tillsammans med över 20 års erfarenhet av kärlborttagning. Det ger dig som kund säkerhet och tryggheten att komma till oss för att få optimala resultat.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om kärlborttagning och hur behandlingen går till.

Behandlingen är kännbar men upplevs av de allra flesta som smärtfri. Man kan jämför det med att snärta en gummisnodd mot huden men det går över inom några sekunder. En lätt brännande känsla kan upplevas efter behandlingen i någon timme innan den avtar.

IPL kärlborttagning fungerar bäst på ytliga blodkärl. Boka kostnadsfri konsultation för information hur dina kärl kan behandlas som mest effektivt.

Hur många behandlingar som behövs är individuellt, men 3 behandlingar är vanligt vid borttagning av större kärl med 3 veckors mellanrum. Mindre ytliga kärl försvinner ofta direkt under första behandlingen.

Boka tid

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg