Vad är fillers?

Fillers är en volymgivande injektionsbehandling som används för att släta ut rynkor, bygga upp volym, läppförstoring och föryngra huden.

Det finns olika typer av fillers som används beroende på det individuella behovet, önskade resultat och kundens egna önskemål. Vi på Löfvingkliniken arbetar med väldokumenterade fillersprodukter från Juvéderm, Restylane och Teosyal, som är baserade på hyaluronsyra – ett protein som är naturligt förekommande i kroppen.

Vi på Löfvingkliniken erbjuder fillers i Göteborg och arbetar alltid med marknadens mest beprövade produkter.

fillers behandling resultat
Läppförstoring med fillers före och efter behandling på Löfvingkliniken.

Fördelar med fillers

Fillers används för att fylla veck, fördjupningar och rynkor som inte beror på muskelaktivitet, dvs inte kan korrigeras alls eller är tillräckligt effektivt att behandla med botox. Behandlingen går snabbt, resultatet kommer omedelbart och återhämningstiden är kort och odramatisk.

Det är vanligt att använda fillers i områden som saknar volym. Exempelvis om man har naturligt små läppar eller vill förändra ansiktsdrag med en mer definierad haka, kindben eller käke. Ett annat användningsområde är att åtgärda asymmetri i ansiktet. Exempelvis jämna ut en sned näsa eller jämna ut ojämnheter.

Moderna fillers av hög kvalité består av icke-animalisk hyaluronsyra – en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Som en ”bieffekt” av detta blir därför huden kring injektionen mjukare och fylligare på grund av att den kraftfulla återfuktningen stimulerar produktionen av kollagen i huden. Kollagen är ett naturligt protein och viktig byggsten för huden. I huden bildas kollagen i hudens mellersta hudlager, läderhuden. Där samarbetar det med andra proteiner för att bilda en stark och smidig hudstruktur. Högre kollagennivåer motverkar effektivt linjer, rynkor och fåror samt ger huden bättre spänst och fasthet.

En annan god egenskap hos hyaluronsyra är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår. Hyaluronsyra är en icke-permanent filler, dvs den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts.

Effekten håller olika länge beroende på en rad olika faktorer som ämnesomsättning, vilket område som behandlas med mera, men mellan 3-12 månader är den normala verkningstiden.

fillers före och efter

Vilka behandlingsområden har fillers?

Fillers kan både förbättra och förändra ansiktsdrag. De vanligaste användningsområdena för fillers är:

 • Läppförstoring och omformning
 • Utfyllnad av vecken mellan näsvinge och mungipa
 • Borttagande och lyft av ”sura mungipor”
 • Utfyllnad av tårringar (tear troughs) och örsnibbar
 • Skapa symmetri samt/eller volym av läppar och läppkontur
 • Fyllnad av kindveck
 • Utjämning och skulptur av käklinjen
 • Förhöjning av kindben
 • Insjunkna tinningar

Många av procedurerna görs i kombination med botox för att ge bästa resultat.

softlift med fillers resultat
Softlift med filler före och efter behandling på Löfvingkliniken. Läs mer om Softlift.

Hur en behandling går till

Konsultation genomförs minst 48 timmar innan behandling. På behandlingsdagen går vi igenom konsultationen och planerar behandlingen i samråd med dig som kund. Innan injektionen inspekteras och desinficeras huden noggrant. När allt är klart för behandlingen injiceras fillers på utvalda områden. Injektionsstället kan bli lite rött och blöda lite grann när fillern injiceras.

Efter behandlingen kan du uppleva en lätt smärta eller spänning i injektionsområdet. Resultaten är omedelbara och blir synliga direkt efter avslutad behandling.

När injektionen är klar kontrollerar en sjuksköterska huden och säkerställer att behandlingen gått som planerat. Fillers ger få biverkningar eftersom det är en naturlig produkt.

Konsultation minst 48 timmar innan behandling

Från och med 1 juli 2021 gäller en ny lag för alla estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär att du som är ny klient hos oss måste genomföra konsultation senast 48 timmar innan din injektionsbehandling. Är du befintlig klient hos oss och har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att konsultation krävs. Boka konsultation

Fillers i Göteborg på Löfvingkliniken

Vi på Löfvingkliniken använder olika fillers i vissa lägen beroende på det individuella behovet, önskade behandlingsresultatet och kundens eget önskemål. Vi har full kompetens att vid specifika behov och önskemål behandla med andra hyaluronsyrafillers som t ex Restylane, Teosyal och Juvederm.

Löfvingkliniken har av Läkemedelsverket tillstånd att använda Hyalase, ett licensläkemedel som på 24-48 timmar tar bort hyaluronsyrabaserad filler, delvis eller helt beroende på dos. Hyalase injiceras direkt i den oönskade fillern. Om du vid uppföljning och kontroll tycker att det i något avseende inte blivit som du vill ha det så kan resultatet korrigeras genom att mängden filler snabbt kan minskas eller tas bort. Många upplever detta som en stor trygghet.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om fillers och hur behandlingen går till.

Kostnaden för en fillerbehandling beror på hur stora områden som ska behandlas. Hos oss kostar fillers från 3000 kr. Se komplett lista med pris på fillers i Göteborg.

Trots att fillers injiceras med hjälp av micro-nålar kan behandlingen vara lite smärtsam. Vid behov kan smärtlindring ges innan behandling för att minska eller helt eliminera smärtan.

Botox och fillers används för olika typer av behandlingar för att uppnå olika resultat. Botox får en muskel att slappna av så att patienten ser mer avslappnad och piggare ut. Fillers används för att ge volym vanligtvis i kinder, läppar eller linjer från näsa till mun, och förbättra hudens egenskaper.

Effekten av fillers håller olika länge och beror på en rad faktorer som ämnesomsättning, vilket område som behandlas, vilken typ av fillers som används med mera. Det är väldigt individuellt men någonstans mellan 3-12 månader kan du räkna med att effekten finns kvar.

Resultaten av fillers visas omedelbart efter behandlingen.

Vi på Löfvingkliniken använder oss av moderna, icke permanenta fillers som betraktas som mycket säkra. Komplikationer och allvarliga biverkningar är ovanligt vilket beror på att de ämnen som injiceras består av naturliga substanser.

Den största risken med fillers är att man inte blir nöjd med resultaten. Om detta sker och man inte vill vänta tills kroppen bryter ner produkten, finns möjlighet att ta bort fillers effektivt med hjälp av Hyalase.

Vanliga biverkningar är:

 • Svullnad
 • Ömhet i det behandlade området
 • Blåmärken

Symtomen är övergående, vanligtvis mellan 1-7 dagar.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg