Kemisk Peeling i Göteborg

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett namn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag för att förbättra och föryngra huden. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare.

Acne, acneärr, pigmentfläckar, ojämn hudton, grova porer, pormaskar och åldrad hud är några av indikationerna för kemisk peeling. Man kan också göra kemisk peeling för att förebygga åldrandet. Det finns både milda och starka lösningar, som anpassas individuellt beroende hudtyp och önskemål. Vi gör en konsultation där vi kommer fram till det optimala för din hud.

De olika behandlingarna passar som enstaka behandling eller i kur. Resultatet ackumuleras för varje behandling.

Konsultationen inför behandlingen är gratis.

Acne behandling i Göteborg

En effektiv blandning av salicylsyra och glukolsyra.

Salicylsyran arbetar ända ner i porerna och talgkörtlarna där den lugnar ner talgproduktionen och hindrar porerna att täppas till av överflödig talg. Glukolsyran exfolierar bort döda hudceller och påskyndar cellomsättningen. Dessa två egenskaper gör den till en säker och skonsam peeling. Under behandlingen upplevs en pirrande och hettande känsla. Efteråt kommer huden kännas stram och kan flagna lite under nästkommande 24 timmar.

Denna behandling passar bra för unga tonåringar och äldre med fet, oljig och acnebenägen hud. Utmärkt mot förstorade porer.

Vi rekommenderar en kur om 6 behandlingar. De första 1-3 behandlingar 1 gång i veckan, resten varannan vecka.

Mesopeel

Indikationer / Användningsområden:

 • Hyperpigmentering
 • Fet och oren hy
 • Acneärr
 • Storporig hy
 • Solskadad hy
 • Slapp och torr hy

Läs mer om Mesopeel

TCA

Indikationer / Användningsområden:

 • Solskador
 • Linjer och rynkor
 • Åldrad hud
 • Ärr
 • Hyperpigmenteringar

Läs mer om TCA peeling

Kemisk peeling i Göteborg på Löfvingkliniken

Är du intresserad av kemisk peeling i Göteborg? Tveka inte på att höra av dig till oss. På Löfvingkliniken har vi en bred kunskap och kompetens inom alla typer av kemisk peeling.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om kemisk peeling och hur behandlingen går till.

En stor fördel med kemisk peeling är att du i de allra flesta fall kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling. Efter mer omfattande peelingbehandling kan huden bli mer röd den första dagen och börjar fjälla dag 3-7. Vår erfarenhet är dock att man kan gå till arbetet även då.

Priset på kemisk peeling är individuellt beroende på bland annat omfattningen av behandlingen. Se komplett lista med pris på kemisk peeling i Göteborg. Du kan också boka en konsultation där en hudterapeut rekommenderar vilken behandling som är bäst för dig, och därmed få information om pris. Konsultationen inför behandlingen är gratis. Hos oss på Löfvingkliniken kostar behandlingen från 1 250 kr.

Eventuella biverkningar är att huden kan få en lätt rodnad och fjälla lätt under några dagar. Under denna perioden kan vissa patienter uppleva huden som torr.

Boka tid

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg