Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett namn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag för att förbättra och föryngra huden. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. Isamband med hudens åldrande så blir denna process långsammare.

peels-skin-selection

Acne, acneärr, pigmentfläckar, ojämn hudton, grova porer, pormaskar och åldrad hud är några av indikationerna för kemisk peeling.

Man kan också göra kemisk peeling för att förebygga åldrandet. Det finns både milda och starka lösningar, som anpassas individuellt beroende hudtyp och önskemål. Vi gör en konsultation där vi kommer fram till det optimala för din hud.

De olika behandlingarna passar som enstaka behandling eller i kur. Resultatet ackumuleras för varje behandling.

Konsultationen inför behandlingen är gratis.

Tony Rydberg - Fgilorga_foreefter8peel_02 Tony Rydberg - Filorga_foreefter6peel_01

Mesopeel

Indikationer / Användningsområden

 • Hyperpigmentering
 • Fet och oren hy
 • Acneärr
 • Storporig hy
 • Solskadad hy
 • Slapp och torr hy

Innehåll
Cyclodextrin retinol är den renaste formen vitamin A och är sedan länge känd för sin potens inom anti-aging området och vid acnebehandling. Amalaki (phyllanthus emblica eller indiskt krusbär) bidrar till en skyddsvall mot fria radikaler, bleker huden och är sedan årtusenden tillbaka känt som ett föryngringsedel inom ayurvedamedicinen i Asien. Kojicsyra är en produkt som utvinns ur japanska svampar och den används med framgång mot hyperpigmenteringar och hudprickar. Glycyrrhizinsyra utvinns ur lakritsrot och har blekande och inflammationshämmande effekt. Salicylsyra främjar peelingprocessen.

Verkan
Aesthetic line mesopeel 6+ leder till en lätt avskalning av huden som vanligtvis börjar efter två dagar och varar i en till två dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Hyperpigmenteringar, orenheter och gamla hudceller avlägsnas.

Användning
Aeshetic line mesopeel 6+ appliceras på de hudpartier som skall behandlas av utbildad klinikpersonal. Peelingen ska ligga på mellan 15-60 min beroende på hudens struktur. Behandlingen bör upprepas tre gånger.

TCA

Indikationer / Användningsområden

 • Solskador
 • Linjer och rynkor
 • Åldrad hud
 • Ärr
 • Hyperpigmenteringar

Easy Peel består av två element; en peelingsubstans och en uppbyggande mask. Peelingsubstansen innehåller triklorättiksyra och AHA-syror medan masken innehåller vitamin A, C, E och H.

TCA: triklorättiksyra är en substans som effektivt penetrerar huden, rengör porer, stimulerar kollagentillväxt och reducerar acne. Eftersom det är en kemisk peeling kommer din hud att flagna vilket leder till nybildning av hudceller och ger ett friskare och sundare utseende.

AHA-syror; Alphahydroxyacid ökar penetrationen för TCA-syran och bättrar den epidermala kvaliteten. Som ett resultat av detta produceras hualuronsyra och andra kraftigt fuktbindande sockerarter som produceras i huden.

Vitamin A, C, E och H (de aktiva verksamma ämnena i masken) minskar rodnad, inflammation och ytterligare sensitivisering av huden.

Verkningsmekanismer
Easy peel är en unik peeligsubstans för effektiv hudförnyelse och reparation av huden i ansikte och på kropp. Förbättrar hudstrukturen och stimulerar till nybildning av kollagen- och elastinfibrer i dermis. Easy peel ger stramare och slätare hud. Normal livsstil kan i de flesta fall återupptas direkt efter behandling. Easy peel är en säker behandling där komplikationer ytterst sällan förekommer.

Försiktighetsåtgärder
Avflagning är ett resultat av peelingens cellregenererande verkan. Svarta fläckar och fält kan uppstå i vissa fall, dessa kommer att försvinna när huden har reparerat sig efter behandlingen och tar ca. 7 dagar. Huden kommer vara något öm och torr under läkningsprocessen. Mineralmakeup kan användas som vanligt redan 12 timmar efter behandlingen. Undvik sol i så stor utsträckning som möjligt och använd solkräm dagligen. Vid solexponering rekommenderas minst SPF 40. Utförs inte på gravida eller ammande.

Behandlingsvägledning
Förbehandling: Effekten ökas vid förbehandling med kräm innehållande A-vitamin. Tala med din behandlare.
Engångsbehandling: Easy Peel utförs alltid av en utbildad hudterapeut. Som enkel behandling, eller som kur bestående av 4 peelingar som görs med två veckors mellanrum.

Peelingbehandling av acnehy

En effektiv blandning av salicylsyra och glukolsyra.

Salicylsyran arbetar ända ner i porerna och talgkörtlarna där den lugnar ner talgproduktionen och hindrar porerna att täppas till av överflödig talg. Glukolsyran exfolierar bort döda hudceller och påskyndar cellomsättningen. Dessa två egenskaper gör den till en säker och skonsam peeling. Under behandlingen uppleves en pirrande och hettande känsla. Efteråt kommer huden kännas stram och kan flaga lite under nästkommande 24 timmar.

Denna behandling passar bra för unga tonåringar och äldre med fet, oljig och acnebenägen hud. Utmärkt mot förstorade porer.

Vi rekommenderar en kur om 6 behandlingar. De första 1-3 behandlingar 1 gång i veckan, resten varannan vecka.

BOKA TID
2018-06-05T01:47:35+00:00