Kemisk Peeling i Göteborg

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för de aktiva ämnen som används för att kemiskt exfoliera huden.

En behandling med kemisk peeling avlägsnar effektivt döda hudceller från hudens yttersta lager samtidigt som den stimulerar produktionen av nya hudceller. Detta resulterar i en mjukare och smidigare hud med bättre lyster.

Vi arbetar med flera olika typer av kemisk peeling för att kunna anpassa behandlingen efter hudtillstånd och önskat resultat, exempelvis:

  • Aknebenägen hud – salicylsyra, glycolsyra
  • Åldrad hud, fina linjer och rynkor – glycolsyra, retinol
  • Pigmenteringar och ojämn hudton – mjölksyra, kojicsyra

Vi erbjuder även enzympeeling för fuktfattig, obalanserad eller känslig hud samt för tonårshud.

Behandling med kemisk peeling tar 30-45 minuter. Under behandlingen kan man uppleva en brännande, stickande känsla i huden. Beroende på vilken peeling du gör kan en övergående rodnad och torrhet upplevas närmsta dagarna. Det är viktigt att skydda huden med solskyddsfaktor efter behandlingen då huden är extra känslig för solexponering.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om kemisk peeling och hur behandlingen går till.

En stor fördel med kemisk peeling är att du i de allra flesta fall kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling. Efter mer omfattande peelingbehandling kan huden bli mer röd den första dagen och börjar fjälla dag 3-7. Vår erfarenhet är dock att man kan gå till arbetet även då.

Priset på kemisk peeling är individuellt beroende på bland annat omfattningen av behandlingen. Se komplett lista med pris på kemisk peeling i Göteborg. Du kan också boka en konsultation där en hudterapeut rekommenderar vilken behandling som är bäst för dig, och därmed få information om pris. Konsultationen inför behandlingen är gratis. Hos oss på Löfvingkliniken kostar behandlingen från 1 250 kr.

Eventuella biverkningar är att huden kan få en lätt rodnad och fjälla lätt under några dagar. Under denna perioden kan vissa patienter uppleva huden som torr.

Boka tid

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg