Om Löfvingkliniken

Sedan 2003 erbjuder vi specialistvård inom hälsa och skönhet med fokus på personlig service och tryggt omhändertagande. Vår vision är att överträffa våra patienters förväntningar med resultat som ger en ökad livskvalitet.

Om Löfvingkliniken

Göteborgs ledande skönhetsklinik

Löfvingkliniken grundades 2003 av Håkan Löfving, som arbetat som legitimerad läkare sedan 1988 och specialistläkare i Neurologi i över 30 år. Dr. Löfving disputerade 1991 på en doktorsavhandling inom Neuroimmunologi. Håkan Löfving har arbetat med Botox sedan 1990, dels i USA där det godkändes som läkemedel året innan 1989, därefter i bl. a i England, Tyskland, Sverige och övriga nordiska länder.

Löfvingkliniken utför flest typer av Botoxinjektioner i Skandinavien sedan många år tillbaka. Kliniken har därför allt sedan starten kommit att bli en referens- och utbildningsklinik till stora delar inom både estetisk och medicinsk Botoxbehandling men även avseende fillers, volymgivande och hudvitaliserande injektionsbehandlingar och medicinsk hudterapi. Genom att kontinuerligt delta i utbildningar runt om i världen, och under senare år företrädesvis hålla kurser och workshops håller verksamheten en ytterst hög kvalité med noggrann dokumentation och uppföljning som medger skräddarsydda behandlingar för varje enskild patient.

Personal

På Löfvingkliniken finns endast högt utbildad och specialtränad personal inom både estetisk medicin och medicinsk hudterapi och fortbildning pågår ständigt.

Team Member Dr. Håkan Löfving Medicinskt ansvarig
Team Member
Dr. Håkan Löfving
Medicinskt ansvarig

Klinikchef, medicinskt ansvarig. Arbetar företrädesvis med estetisk och medicinsk injektionsbehandling med Botulinumtoxin, olika fillers och volymgivare/ansiktsskulpturering, softlift och olika metoder för förbättring av hudkvalité med injektionsteknik.

Har också en betydande andel medicinska patienter med neurologiska sjukdomar, smärtproblem och störningar i muskelfunktion. Arbetar också mycket med utbildning i form av föreläsningar, handledning och workshops.

Team Member
ssk Elisabeth Jonsson
Sjuksköterska

Elisabeth är även hudvårdsspecialist och arbetar med medicinsk hudvård, ex. Dermapen, IPL/YAG samt kemiska peelingar. Elisabeth utför också hårborttagning samt behandlingar för kärlreducering och pigmenteringar.

 

Team Member
ssk Catarina Ekholm
Sjuksköterska

Catarina har tidigare arbetat som sjuksköterska i 14 år på bland annat på Östra sjukhuset och inom primärvården. Hon har ett stort intresse för estetik och har sedan 2013 arbetat i egen regi med estetiska injektioner.

Catarina vidareutbildar sig fortlöpande med nya metoder och utbildningar inom estetik och injektionsmetoder för att hålla sig uppdaterad. Catarina är även certifierad av estetiska injektionsrådet.

Team Member dsk Jenny Löfving Specialistsjuksköterska
Team Member
dsk Jenny Löfving
Specialistsjuksköterska

Legitimerad specialistsjuksköterska. Jenny har mångårig erfarenhet från både sjukhus-, hem- och distriktssjukvård och arbetar här med dels vissa medicinska injektions- och övriga behandlingar, t ex laser- och IPL-behandlingar, injektionsbehandlingar mot armsvett, hårreducering mm.

Jenny har en grundlig utbildning inom estetisk medicin och injektionsmetoder och deltar fortlöpande i både nationella och internationella utbildningar, workshops och kongresser.

Team Member
Emilia Mikaelsson
Klinikchef

Emilia är klinikansvarig och ansikte utåt mot våra patienter. Hon är behjälplig vid tidsbokning, information kring våra behandlingar, att rätt person hamnar hos rätt behandlare men även kunnig rådgivning kring våra krämer, hudvårdsprodukter och cosmeceuticals.

Team Member Catarina Rydberg Ekonomisk administratör
Team Member
Catarina Rydberg
Ekonomisk administratör

Vår ekonomiska administratör. Catarina handlägger fakturering och övriga ekonomiska frågor och uppgifter på kliniken liksom vissa avtalsfrågor, kontakter med myndigheter och annat.

Catarina är också utbildad undersköterska med mångårig erfarenhet från primärvården och hjälper också våra patienter med provtagningar och andra undersökningar.

Kontakt

Undrar du något eller vill göra en bokning direkt på telefon? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Arsenalsgatan 8
411 20, Göteborg