Vad är trådlyft?

Trådlyft är en populär metod som går snabbt, är mindre omfattande och kan utföras utan narkos. Det är för dig som vill ha resultaten av ett traditionellt ansiktslyft utan kirurgi som ofta är dyr och innefattar en betydligt längre återhämtningstid.

Tunna trådar med och utan hullingar förs in i huden för att sedan lyfta antingen hela ansiktet eller önskade områden.

Vi använder oss av biologiskt nedbrytningsbara trådar som löses upp av kroppen efter ca 8-12 veckor. Det är samma material som de kirurgiska trådar man använder för att sy invärtesorgan med. Trådarna är välbeprövade och har använts i decennier vid ex hjärt- och lungoperationer samt vid operationer i munhålan.

Ansiktslyft med tråd

Anledningen till att trådlyft blivit en så populär metod är att du som patient snabbt och effektivt upplever estetiska resultat utan kirurgi. Det innebär en kort återhämtning utan intensiv smärta. Metoden används för att lyfta och strama åt huden samt öka hudens elasticitet, för att ge dig ett yngre och fräschare utseende.

Behandlingsområden

Trådlyft kan utföras på flera områden på kroppen där huden är slapp. Vid en konsultation får du hjälp med vilka områden som kan behandlas och vilka resultat du kan förvänta dig. Vanliga behandlingsområden är:

  • Ansikte
  • Ögonbryn
  • Mungipor
  • Käklinje
  • Hals
  • Armar
  • Bröst
  • Rumpa

Hur en behandling går till

Behandlingen börjar alltid med en konsultation där en läkare lyssnar på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Läkaren informerar om hur behandlingen går till, vilka resultat du kan förvänta dig och eventuella biverkningar. I samband med läkarens rekommendationer får du ett kostnadsförslag. Normalt kan behandlingen påbörjas samma dag som konsultation tillfället om du önskar.

När det är dags för själva behandlingen bedövas behandlingsområdet med salva. När bedövningen börjat verka placeras trådarna försiktigt som planerat för önskat resultat. Behandlingstiden är i regel mellan 30 till 60 minuter. Efter behandling kan du fortsätta ditt liv precis som vanligt redan samma dag.

Är trådlyft en behandling för mig?

Trådlyft är en behandling som passar både män och kvinnor, oavsett ålder för att bibehålla eller ge ett ungdomligare utseende. Om trådlyft är ett behandlingsalternativ för dig beror snarare på hudkvalité än din ålder och kön. De flesta patienterna är i åldern från 25 och uppåt, som upptäcker tecken på åldrande eller förändring i huden.

Huden behöver ha kvar sin elasticitet för att få ett optimalt resultat. Även mängden underhudsfett kan påverka resultatet i negativ bemärkelse. Oavsett hur dina förutsättningar ser ut drar alla patienter nytta av kollagenboosten som sker.

Innan behandling gör vi alltid en läkarkonsultation. I detta skede går vi igenom din sjukdomshistorik och dina fysiska förutsättningar för att göra en individuell bedömning om trådlyft är ett bra behandlingsalternativ för dig. Viktigt för oss är att förstå dina förhoppningar och om trådlyft kan uppfylla dessa.

Konsultation minst 48 timmar innan behandling

Från och med 1 juli 2021 gäller en ny lag för alla estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär att du som är ny klient hos oss måste genomföra konsultation senast 48 timmar innan din injektionsbehandling. Är du befintlig klient hos oss och har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att konsultation krävs. Boka konsultation

Trådlyft i Göteborg på Löfvingkliniken

Vi på Löfvingkliniken har lång erfarenhet av trådlyft i Göteborg. En behandling av någon av våra legitimerade specialister ger dig naturliga resultat med minimala bieffekter.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om trådlyft och hur behandlingen går till.

Eftersom området bedövas lokalt tar det bort smärtan så att sticken med nålarna inte känns, och behandlingen kan göras smärtfritt. Vissa patienter kan dock uppleva ett visst obehag vid behandling med trådlyft.

I de allra flesta fall brukar det alltid gå bra att genomföra behandlingen utan att smärtan blir för stor.

Trådlyft är ett skonsamt ingrepp som går snabbt och i de flesta fall smärtfritt. Behandlingstiden beror på vilken typ av trådar som ska användas, tillsammans med ingreppets omfattning. Räkna med att behandlingen tar mellan 30 till 60 minuter.

Trådlyft är ett skonsamt ingrepp för dig som vill ha ett ansiktslyft. Efter behandling kan man uppleva mindre svullnad och ibland kan man få mindre blåmärken. Däremot brukar patienter generellt kunna gå tillbaka till jobbet precis som vanligt efter behandling.

Redan direkt efter behandlingstillfället syns resultaten. Optimala resultat visas efter 8-12 veckor.

Hur länge resultaten syns är individuellt beroende på livsstil och hud egenskaper, men normalt håller resultaten av trådlyft ca 12-17 månader.

Priset på trådlyft beror på hur omfattande ingreppet är. Omfattningen bestäms huvudsakligen av hur stort område man som patient väljer att behandla. Det kan vara svårt att i förväg få en korrekt prisbild på de resultaten du önskar. Vi rekommenderar därför att du bokar en konsultation för att få ett pris på trådlyft.

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg