Vad är kråksparkar?

Kråksparkar eller skrattrynkor är små tunna veck och linjer som uppstår i ögonens yttre hörn. Order kråksparkar kommer från linjernas liknelse med kråkors fötter. Rynkorna är ofta mer djupgående och synliga i huden än vanliga rynkor. De uppstår när du skrattar eller kisar och kan med tiden, tillsammans med att huden successivt förlorar volym och elasticitet, göra att vissa linjer blir permanenta. Huden runt ögonen är särskilt ömtålig eftersom den är ca 40% tunnare än huden i resten av ansiktet vilket resulterar i att kråksparkar uppkommer just där.

Behandling av rynkor runt ögonen (kråksparkar)

Om du upplever att dessa linjer ger ansiktet ett åldrat utseende kan de behandlas effektivt på olika sätt.

Botox har en muskelavslappnande effekt och kan på så vis släta ut rynkor och ge en piggare blick. Det injiceras varsamt på klientens rynkor med micro-nålar, ytligt på huden. Behandlingen är snabb, enkel och nästan smärtfri. Vid behov kan smärtlindring ges för att eliminera eventuellt obehag.

En annan behandling är injicering av fillers som tillsätter fukt och volym i huden, och på så vis fyller ut rynkorna från insidan.

En kombination av dessa ger i de flesta fall bäst resultat, speciellt om rynkorna är djupa.

Efter behandlingen kan du som patient direkt återgå till normala aktiviteter. I de fall biverkningar uppkommer är de milda och kan exempelvis inkludera rodnad runt injektionsstället.

Vid en konsultation får du råd om vilken behandling som är den fördelaktiga i ditt fall.

Naturligt resultat

Vi på Löfvingkliniken strävar alltid efter att ge ett naturligt resultat. I samråd med dig som patient utför vi en varsam och noggrann behandling som dämpar linjer för att ge en piggare blick och ungdomligare intryck där din mimik samtidigt bevaras.

Din behandling börjar alltid med en personlig konsultation tillsammans med en av våra läkare eller sjuksköterskor med lång utbildning och erfarenhet. Under konsultationen lyssnar vi på dina önskemål och går igenom behandlingen i samråd med dig som klient.

Hur länge håller en behandling av mina kråksparkar?

Både botox och fillers är temporära behandlingar. Effekten av botox och fillers håller olika länge och beror på en rad faktorer som ämnesomsättning, vilket område som behandlas, dos med mera.

  • Effekten av botox kvarstår ca 3-6 månader.
  • Effekten av fillers kvarstår någonstans mellan 3-12 månader.

Oavsett om du behandlats med botox eller fillers vid ditt första behandlingstillfälle rekommenderar vi att man fyller på efter ca 4 månader för att uppnå ett bättre och långvarigt resultat.

Läs mer om botox

Boka tid

Ny kund eller inte besökt oss på mer än 6 månader? Glöm inte att besöka oss för en konsultation minst 48 timmar innan din injektionsbehandling. Läs mer om nya lagen

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg