fbpx
Estetiska injektionsbehandlingar 2020-12-10T12:21:55+01:00

Estetiska injektionsbehandlingar

Medicinsk hudvård är en behandling som förbättrar huden utan kirurgiska ingrepp. Exempel på medicinsk hudvård är hudåtstramning och kemisk peeling. Detta erbjuds bara på seriösa salonger och kliniker det vill säga att det måste finnas en ansvarig läkare i direkt eller indirekt närhet och att hudterapeuten har en vidareutbildning och gedigen kunskap i sitt hantverk.

Med medicinsk hudvård jobbar man både i epidermis och dermis, yttersta och mellersta hudlagret där rynkor, pigment och kollagen är lokaliserade. Produkterna innehåller bland annat AHA, glukolsyra, retinol, phyticsyra och kojicsyra vilka har både balanserande, föryngrande och blekande effekt på pigmentfläckar. Dessa produkter sätter igång vår cellförnyelse som med åren blir allt långsammare. Det är också viktigt att man får en ordentlig genomgång på hur man använder produkterna och hur händelse förloppet kommer att vara och hur resultatet kommer att bli. Vid användning av alla dessa ovanstående produkter och behandlingar är solskydd A och O, inte bara på sommaren utan året om. Solens strålar gör att vi åldras snabbare.

Du får ett personligt och professionellt bemötande från din första kontakt med oss till dess att din behandling är avslutad. Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-post, telefon eller via kostanadsfri konsultation hos vår medicinska hudterapeut.

Botox – behandling på vår klinik i Göteborg

Botox är ett läkemedel som använts inom sjukvården i över 20 år. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, Botulinumtoxin typ A. Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer och mängden som används vid behandling är extremt liten, miljarddelar av ett milligram. Botox injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats. Användningsområdena för Botox blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. För estetiskt bruk säljs Botox även under namnet Vistabel.

Botoxbehandlingens användningsområden

Inom estetiken används Botox oftast för avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och även dämpa ”cheek lines”, dvs linjer från kråksparkar som fortsätter ner på kinden. Med korrekt teknik kan även ögonbrynen lyftas, kurveras och formas efter önskemål. Botox kan också användas för att göra näsan smalare, lyfta en sluttande nästipp, reducera läpprynkor, lyfta ”sura” mungipor, dämpa ”gummy smiles”, dvs när för mycket tandkött visas vid leende, åtgärda skrynklig ”apelsinskalshaka”, reducera linjen mellan näsvinge och mungipa (”nasolabialfåror”), avlägsna strama band på halsen (”platysmal bands”), ge en uppstramning av käklinjen, s.k. ”Nefertitilyft” mm.

Många av procedurerna ovan görs samtidigt med användning av fillers (”fyllare”) för att få en mer distinkt och långvarig effekt.

Vissa behandlingar har kosmetisk karaktär men är orsakade av olika former av nervpåverkan. Vanligast är önskemål om korrigering av asymmetri i ansiktet efter en halvsidesförlamning efter t ex Borrelia- eller virusinfektioner.

Andra injektionsbehandlingar på vår klinik i Göteborg

Fillers används för att fylla veck, fördjupningar och fåror som inte beror på muskelaktivitet, dvs inte kan korrigeras alls eller tillräckligt effektivt med Botox. Moderna fillers av hög kvalité består av hyaluronsyra, en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Som en ”bieffekt” blir därför huden kring injektionen mjukare och fylligare på grund av att den kraftfulla återfuktningen stimulerar produktionen av kollagen i huden. Denna bieffekt utnyttjas också på olika sätt. En annan god egenskap hos hyaluronsyra är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår. Hyaluronsyra är en icke-permanent filler, dvs den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts.

Användningsområden för fillers

De vanligaste användningsområdena för fillers är läppförstoring och omformning, utfyllnad av vecken mellan näsvinge och mungipa, (”nasolabialfåror”), borttagande och lyft av ”sura mungipor” och linjer från mungipa ner mot hakan (”marionettlinjer”), utfyllnad av tårringar, (”tear troughs”, dvs hålighet under ögonen som ger mörka skuggor) och örsnibbar, korrigering av näsa och näsrygg, ifyllande av tunna rynkor mellan ögonbrynen, borttagande av så kallade ”sovlinjer” (veck i huden som anses uppkomma pga sovställningen), ifyllnad av kindveck vid sidan av munnen (”skrattveck”), utjämning och skulptur av käklinjen, accentuering och förhöjning av kindben och insjunkna tinningar. Många av procedurerna görs i kombination med Botox för att ge bästa resultat.

Löfvingkliniken använder olika fillers i vissa lägen beroende på det individuella behovet, önskade behandlingsresultatet och kundens eget önskemål. Vi har full kompetens att vid specifika behov och önskemål behandla med andra hyaluronsyrafillers som t ex Restylane, Teosyal, Esthélis och Stylage, men även idag mer sällan använda fillers som Radiesse och kollagenbaserade fillers som Evolence.

Ta bort oönskade fillers med Hyalase

Löfvingkliniken har av Läkemedelsverket tillstånd att använda Hyalase, ett licensläkemedel som på 24-48 timmar tar bort hyaluronsyrabaserad filler, delvis eller helt beroende på dos. Hyalase injiceras direkt i den oönskade fillern. Om du vid uppföljning och kontroll tycker att det i något avseende inte blivit som du vill ha det så kan resultatet korrigeras genom att mängden filler snabbt kan minskas eller tas bort. Många upplever detta som en stor trygghet.