Innehåll Mesopeel

Cyclodextrin retinol är den renaste formen vitamin A och är sedan länge känd för sin potens inom anti-aging området och vid acnebehandling. Amalaki (phyllanthus emblica eller indiskt krusbär) bidrar till en skyddsvall mot fria radikaler, bleker huden och är sedan årtusenden tillbaka känt som ett föryngringsedel inom ayurvedamedicinen i Asien. Kojicsyra är en produkt som utvinns ur japanska svampar och den används med framgång mot hyperpigmenteringar och hudprickar. Glycyrrhizinsyra utvinns ur lakritsrot och har blekande och inflammationshämmande effekt. Salicylsyra främjar peelingprocessen.

Användningsområden

  • Hyperpigmentering
  • Fet och oren hy
  • Acneärr
  • Storporig hy
  • Solskadad hy
  • Slapp och torr hy

Verkan

Aesthetic line mesopeel 6+ leder till en lätt avskalning av huden som vanligtvis börjar efter två dagar och varar i en till två dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Hyperpigmenteringar, orenheter och gamla hudceller avlägsnas.

Användning

Aeshetic line mesopeel 6+ appliceras på de hudpartier som skall behandlas av utbildad klinikpersonal. Peelingen ska ligga på mellan 15-60 min beroende på hudens struktur. Behandlingen bör upprepas tre gånger.

Läs mer om kemisk peeling i Göteborg

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om kemisk peeling och hur behandlingen går till.

En stor fördel med kemisk peeling är att du i de allra flesta fall kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling. Efter mer omfattande peelingbehandling kan huden bli mer röd den första dagen och börjar fjälla dag 3-7. Vår erfarenhet är dock att man kan gå till arbetet även då.

Priset på kemisk peeling är individuellt beroende på bland annat omfattningen av behandlingen. Se komplett lista med pris på kemisk peeling i Göteborg. Du kan också boka en konsultation där en hudterapeut rekommenderar vilken behandling som är bäst för dig, och därmed få information om pris. Konsultationen inför behandlingen är gratis. Hos oss på Löfvingkliniken kostar behandlingen från 1 250 kr.

Eventuella biverkningar är att huden kan få en lätt rodnad och fjälla lätt under några dagar. Under denna perioden kan vissa patienter uppleva huden som torr.

Boka tid

Kontakt

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Öppettider

Mån-fre: 8:00 — 17:00

Hitta hit

Engelbrektsgatan 26
41137, Göteborg