fbpx

TCA peeling

Indikationer / Användningsområden

  • Solskador
  • Linjer och rynkor
  • Åldrad hud
  • Ärr
  • Hyperpigmenteringar

TCA Easy Peel består av två element; en peelingsubstans och en uppbyggande mask. Peelingsubstansen innehåller triklorättiksyra och AHA-syror medan masken innehåller vitamin A, C, E och H.

TCA: triklorättiksyra är en substans som effektivt penetrerar huden, rengör porer, stimulerar kollagentillväxt och reducerar acne. Eftersom det är en kemisk peeling kommer din hud att flagna vilket leder till nybildning av hudceller och ger ett friskare och sundare utseende.

AHA-syror; Alphahydroxyacid ökar penetrationen för TCA-syran och bättrar den epidermala kvaliteten. Som ett resultat av detta produceras hualuronsyra och andra kraftigt fuktbindande sockerarter som produceras i huden.

Vitamin A, C, E och H (de aktiva verksamma ämnena i masken) minskar rodnad, inflammation och ytterligare sensitivisering av huden.

Verkningsmekanismer
TCA Easy peel är en unik peeligsubstans för effektiv hudförnyelse och reparation av huden i ansikte och på kropp. Förbättrar hudstrukturen och stimulerar till nybildning av kollagen- och elastinfibrer i dermis. Easy peel ger stramare och slätare hud. Normal livsstil kan i de flesta fall återupptas direkt efter behandling. Easy peel är en säker behandling där komplikationer ytterst sällan förekommer.

Försiktighetsåtgärder
Avflagning är ett resultat av peelingens cellregenererande verkan. Svarta fläckar och fält kan uppstå i vissa fall, dessa kommer att försvinna när huden har reparerat sig efter behandlingen och tar ca. 7 dagar. Huden kommer vara något öm och torr under läkningsprocessen. Mineralmakeup kan användas som vanligt redan 12 timmar efter behandlingen. Undvik sol i så stor utsträckning som möjligt och använd solkräm dagligen. Vid solexponering rekommenderas minst SPF 40. Utförs inte på gravida eller ammande.

TCA behandling
Förbehandling: Effekten ökas vid förbehandling med kräm innehållande A-vitamin. Tala med din behandlare.
Engångsbehandling: Easy Peel utförs alltid av en utbildad hudterapeut. Som enkel behandling, eller som kur bestående av 4 peelingar som görs med två veckors mellanrum.

2019-12-16T14:08:10+01:00